Welkom

Mijn belevenissen deel ik hier graag door middel van foto’s en verhaaltjes.

zaterdag 18 mei 2019

Om op te eten…met suiker

De rabarber groeit en groeit.
Ik heb de eerste stengels geplukt
Ik heb er heerlijke moes van gemaakt.








12 opmerkingen:

  1. ohhh ja als kind deed ik dat rauw even in de suiker dopen en hap.
    maar nu zou ik er niet meer aan moeten denken :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha Dien, nee dat zou ik ook niet zo gauw doen:)

      Fijn dat je kwam lezen.

      Verwijderen
  2. Dit blog kwam niet door in mijn leeslijst maar dan zoek ik zelf wel even. En ja rabarber kunnen ze mij altijd wel geven. Mijn man is er verzot op. Soms maak ik jam ervan, andermaal een rabarber taart. De groente is erg rijk aan ijzer en andere minerale zouten zoals calcium, kalium en magnesium en bevat veel vitamine B1, B2, B6 en C. Maar wat met alles zo is moet je dit ook met beleid eten.

    Er is zoveel variaties wat je allemaal met rabarber kan doen. Geniet er maar heerlijk van want vanuit de tuin is deze veel gemakkelijker.
    Groetjes, Tine

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb weer wat geleerd van je Tine.
      Ik maak er ook verschillende gerechten mee.
      Eerst nog weer even laten groeien.

      Groetjes,
      Hilly

      Verwijderen
  3. O wat mooi! Bij ons in de tuin, zomaar tussen de bloemen, omdat we dat leuk vinden, groeit het ook. Soms plukken we een paar stelen en combineer ik het met appels tot heerlijke rabarber/appelmoes en dat is koud geserveerd ook heerlijk op een plakje cake. Een toefje slagroom erop en je hebt een gebakje.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Een goed idee Coby.
      Ik maak er ook Rabarber/aardbeien jam van, dat is ook zo lekker!

      Groetjes,
      Hilly

      Verwijderen
  4. Reacties
    1. Ik kreeg de plant vorig jaar van mijn zus toen ik begon met het moestuintje.
      Ik ben er heel blij mee.

      Lieve groet,
      Hilly

      Verwijderen